Cookie preferences
SettingsI agree
Waste has a future
010 820 99 20

Published on: 22-03-2022

In2Waste, onderdeel van de A&M Groep, organiseerde op 16 maart een succesvol seminar over de grondstoffentransitie. Tientallen bezoekers luisterden naar de visie van onder andere professor Jan Rotmans op deze urgente transitie: “Op dit moment verspillen we op de wereld meer dan 90% van onze grondstoffen. Dat is haast niet voor te stellen.

In de zaal van de In2Waste Academy waren relaties en partners van de A&M Groep aanwezig, maar ook vertegenwoordigers van gemeenten en provincies en bedrijfsleven. Het doel was om kennis over de circulaire economie te delen en elkaar te inspireren om werk te maken van de grondstoffentransitie.

Versnelling van grondstoffentransitie echt nodig

Want dat dit nodig is, bleek uit de woorden van Rotmans: “Er is nog geen landelijk beleid voor de grondstoffentransitie. Bovendien zien veel mensen de urgentie nog niet. Maar voor onze energievoorziening zijn grondstoffen essentieel. We verspillen daar het leeuwendeel van, terwijl het natuurlijk kapitaal is!” De energietransitie en de grondstoffentransitie zijn dus heel nadrukkelijk aan elkaar gekoppeld. 

Geslaagd seminar

Stefan van Alphen van In2Waste kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst. “Wat we hebben geprobeerd is om iedereen hier met een actief en geïnspireerd gevoel de zaal te laten verlaten. En met het lef om de circulaire economie ook echt in de praktijk te brengen. Als ik de reacties hoor, geloof ik dat we daarin zijn geslaagd.”

Ook aan de slag?

Ook vandaag nog aan de slag met de grondstoffentransitie? Neem contact op met In2Waste, mail naar: info@in2waste.eu

Bekijk ook de aftermovie van het seminar over de grondstoffentransitie met Jan Rotmans.


Back to the overview

Stay informed through our newsletter