Cookie preferences
SettingsI agree
Waste has a future
010 820 99 20

Published on: 11-11-2022

In2Waste, onderdeel van de A&M Groep, organiseerde 8 november een succesvol seminar over de grondstoffentransitie. Op de Innovation Plant aan de Dintelweg in Rotterdam waren tientallen relaties en partners aanwezig om geïnspireerd te worden over de grondstoffentransitie. 

Onder andere transitieprofessor Jan Rotmans gaf de aanwezigen een confronterend inkijkje in hoe de wereld, en met name Nederland, ervoor staat. Hij stelt: “We zijn het eerste land in de wereld die letterlijk tegen de grenzen van de natuur aanloopt. Nergens vind je zo’n grote concentratie mensen, industrie, vee, natuur en alles bij elkaar.” 

Naar een totaal andere economie

Gedreven door hebzucht en egoïsme begeven we ons van crisis naar crisis. Daarom, vindt Rotmans: “We moeten anders leren denken. Niet meer verspillen, maar eindeloos hergebruiken. Dat is een totaal andere economie. Daar staan we nog maar aan het begin van.”

Energie en focus

Het pleidooi van Rotmans sluit aan op de filosofie van de A&M Groep en haar klanten. Samen met opdrachtgevers wil de A&M Groep de weg inslaan naar de circulaire economie. Dat bleek ook wel uit de reacties na afloop van dit seminar. Een van de aanwezigen: “Duurzaamheid is soms nog wel eens een verhaal van tegenslagen, maar deze middag gaf wel de energie die nodig is om er écht de focus op te houden.

Aftermovie

Ook vandaag nog aan de slag met de grondstoffentransitie? Neem contact op met In2Waste, mail naar: info@in2waste.eu Bekijk ook de aftermovie van het seminar over de grondstoffentransitie met Jan Rotmans. 

Back to the overview

Stay informed through our newsletter