Cookie preferences
SettingsI agree
Waste has a future
010 820 99 20

Published on: 05-04-2023

De A&M Groep heeft deze maand een samenwerking gesloten met Byewaste. Byewaste is een platform waarop consumenten hun overtollige bezittingen kunnen aanbieden aan duurzame partners. Met het partnerschap bereikt de A&M Groep direct de consumentenmarkt. “We vergroten hiermee ons bereik en onze impact. De samenwerking sluit aan bij onze ambitie om bij te dragen aan de circulaire economie”, aldus Barend Ubbink.

Byewaste is een jonge en groeiende organisatie en biedt een innovatieve en eenvoudige oplossing voor een opgeruimde leefomgeving en een schonere planeet. Dit doet Byewaste door overtollige spullen, waaronder elektronica, gratis op te halen bij mensen thuis. Deze brengen ze naar een steeds groter netwerk van samenwerkingspartijen. Zo voorkomen ze dat deze worden verbrand of op de stortplaats belanden. Byewaste heeft berekend dat ze per pick-up voorkomen dat 38 kg CO2 (eq) in de atmosfeer terechtkomt. De A&M Groep sluit zich als partner aan bij Byewaste.

Milieubewuster leven

“We juichen de groei van dit initiatief toe”, stelt Barend Ubbink van de A&M Groep. “Door hun werkwijze geven ze consumenten op een laagdrempelige manier de mogelijkheid om milieubewuster te leven. Met onze dienstverlening kunnen we Byewaste helpen zich verder te ontwikkelen.”

Duurzame partners

De A&M Groep zamelt al sinds de oprichting in 2003 materialen en producten in. Dit wordt niet gezien als afval, maar als grondstof voor nieuwe toepassingen. Van traditioneel (metaal)recyclingbedrijf heeft de A&M Groep zich ontwikkeld tot toonaangevende, moderne en innovatieve speler in de circulaire economie. De onderneming is de laatste jaren flink gegroeid; op de vijf vestigingen werken in totaal tachtig medewerkers. Die groei is ook nodig, want nog altijd neemt de stroom aan afgedankte producten en materialen toe, en daarmee de behoefte om deze op een duurzame manier te verwerken.

Meer weten over Byewaste?

Alles weten over Byewaste? Bekijk de website: www.byewaste.nl

Back to the overview

Stay informed through our newsletter