Cookie preferences
SettingsI agree
Waste has a future
010 820 99 20

Published on: 13-01-2022

Dat de A&M Groep veiligheid hoog in het vaandel heeft staan, blijkt uit de veiligheidscijfers van het bedrijf: al jaren achtereen nul incidenten met verzuim tot gevolg. Ook heeft de A&M Groep alle benodigde certificaten voor veilig werken. Dit jaar is hier een nieuw certificaat aan toegevoegd. De Safety Culture Ladder bestendigt het veiligheidsbewustzijn van het bedrijf.

Safety Culture Ladder stimuleert veiligheidsbewustzijn

De Safety Culture Ladder is oorspronkelijk ontwikkeld door ProRail en is nu in beheer van de NEN. Het certificaat richt zich op bewustzijn, houding en gedrag rond het thema veiligheid. Het gaat dus over de veiligheidscultuur binnen een organisatie: veilig werken moet in de genen van iedere werknemer zitten. Vandaar ook dat de A&M Groep dit nieuwe perspectief op veilig ondernemen graag wil toevoegen aan de lijst van certificaten. 

Derde trede: veiligheidsregels worden goed nageleefd

De A&M Groep onderging eind 2021 een audit voor dit certificaat. Er volgde een beoordeling waarbij de derde trede van de in totaal vijf treden werd behaald. De A&M Groep wordt bestempeld als berekenend en neemt de veiligheidsregels goed in acht, zo is de beoordeling. Er wordt werk gemaakt van veiligheid en dat wordt gewaardeerd.

Continu verbeteren

De A&M Groep heeft reeds 8 certificaten in het bezit, maar dit is de eerste keer dat zij een certificeringstraject doorliep voor de Safety Culture Ladder. Dus uiteraard zijn er ook verbeterpunten. Deze zullen het komende jaar nog verder opgenomen worden in de bedrijfsvoering. Hoewel de A&M Groep tevreden is met de huidige score, vormt een stap op deze nieuwe ladder een goed voornemen voor de toekomst

Meer weten over veilig ondernemen?

Meer weten over de Safety Culture Ladder? Bekijk de website. Bekijk ook de andere veiligheidscertificaten van de A&M Groep en het veiligheidsbeleid.

Back to the overview

Stay informed through our newsletter