Cookie preferences
SettingsI agree
Waste has a future
010 820 99 20

Published on: 31-10-2020

Voor A&M Recycling zijn onlangs de benodigde certificaten verlengd. Het gaat om ISO 9001, ISO 14001 en VCA**. De certificaten gelden tot en met 2023. In het kielzog van de certificering van A&M Recycling heeft nu ook In2Waste de certificaten voor milieu, kwaliteit en veiligheid.

Met de geldige certificering is de kwaliteit van de dienstverlening van A&M Recycling en In2Waste gewaarborgd. Voor In2Waste is de certificering een belangrijke stap in de groei en ontwikkeling van de organisatie. In2Waste is opgericht als innovatie- en kenniscentrum van A&M Recycling en wil een bijdrage leveren aan de circulaire economie. De certificering past bij de ambitie en professionaliteit van het bedrijf.

Aandacht voor milieu

ISO 14001 is de internationale certificering voor milieumanagementsystemen. Dat betekent dat een organisatie milieurisico’s beheerst en waar mogelijk voorkomt. Voor In2Waste en A&M Recycling gaat het om het demonteren, inzamelen, recyclen, sorteren en/of opslaan van bedrijfsafval, metaal, kabelrestanten, accu's en katalysatoren.

Kwaliteit en veiligheid

ISO 9001 is de wereldwijd erkende norm voor kwaliteitsmanagement. Daarmee is het de maatstaf voor transparantie en betrouwbaarheid van een organisatie. VCA** is gericht op de veiligheid van een organisatie en haar werkprocessen. De twee sterren geven aan dat het om de veiligheid in alle facetten van het bedrijf gaat.

Veiligheidsladder

Momenteel zijn we bezig om het certificaat voor de Veiligheidsladder (Trede 3) toe te voegen. Dit is een beoordelingsmethode om het veiligheidsbewustzijn en bewust veilig handelen (cultuur & gedrag) in bedrijven te meten. 

Belangrijke pijlers

Voor In2Waste en A&M Recycling zijn kwaliteit, veiligheid en milieu belangrijke pijlers. Het zijn bovendien voorwaarden voor goed ondernemerschap. Deze certificaten bestendigen dat belang, en geven klanten en opdrachtgevers het vertrouwen dat nodig is in de samenwerking.

Back to the overview

Stay informed through our newsletter